Jäsenkorjaus – Kalevalainen vai Perinteinen?

Jäsenkorjaus on kiputilojen ja tuki-ja liikuntaelinten sairausten hoitomuoto, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa kansanperinteessä. Jäsenkorjauksessa koko keho käydään läpi jalkapohjista kallonrajaan saakka.

Minulta kysytään usein, mikä ero Perinteisellä ja Kalevalaisella Jäsenkorjauksella on. Vastaus on, että ero liittyy yhdistyksen toimintaan ja tavoitteisiin. Perinteinen Jäsenkorjaus ry syntyi vuonna 2009, kun osa meistä Kalevalaisista Jäsenkorjaajista päätti jatkaa hoito- ja opetustyötä uuden yhdistyksen alla.

Jäsenkorjauksen tulevaisuus mietinnässä

Meitä oli pieni ryhmä Kalevalaisia Jäsenkorjaajia, jotka vietimme viikonloppua toisillemme hoitoja tehden. Kävimme keskustelua jäsenkorjauksesta ja sen tulevaisuudesta. Moni meistä oli Kalevalainen Jäsenkorjaaja vuosikymmenten ajalta. Leila Kattilakoski, jonka oppilaita me kaikki olimme, toimi 15 vuoden ajan Kalevalaisen Jäsenkorjauksen pääkouluttajana. Leila myös suunnitteli Kalevalaisen Jäsenkorjauksen koulutusmateriaalin.

Anja Filppula, Markku Toikkanen, Leila Holla ja Leena Parkkila olivat hekin jo pitkään olleet Kalevalaisia Jäsenkorjaajia. Minä ja Tapio Halmetoja olimme joukossa uusimpina mukana.

Yksi tavoitteistamme oli edistää perinteisen kansanparannuksen tuntemusta ja osaamista Suomessa. Pidimme tärkeänä sitä, että hyvää asiaa saataisiin vietyä eteenpäin uusille jäsenkorjauksen osaajille. Kävimme Leila Kattilakosken tekemää koulutusmateriaalia läpi ja suunnittelimme tulevaa opetustyötä. Teimme porukalla hienon videonkin!

Perinteinen Jäsenkorjaus ry:n perustajajäsenet alhaalta ylöspäin: Senja Paldanius, Leila Kattilakoski, Anja Filppula, Markku Toikkanen, Leila Holla, Leena Parkkila, Tapio Halmetoja.
Perinteinen Jäsenkorjaus ry:n perustajajäsenet alhaalta ylöspäin: Senja Paldanius, Leila Kattilakoski, Anja Filppula, Markku Toikkanen, Leila Holla, Leena Parkkila, Tapio Halmetoja.

Perinteinen Jäsenkorjaus ry

Palaverissa sitten pitkään mietittiin, mikä uuden yhdistyksen nimeksi tulisi. Olimme Tapion kanssa jo useasti olleet messuilla ja käyttäneet siellä nimeä Perinteinen Jäsenkorjaus, ja päätimme rekisteröityä yhdistykseksi tuolla samalla nimellä. Näin Kalevalainen Jäsenkorjaus jatkui meidän osaltamme Perinteisenä Jäsenkorjauksena.

Me kaikki saimme uuden opetusmateriaalin käyttöömme ja Perinteisen Jäsenkorjauksen koulutus pääsi alkamaan eri paikkakunnilla Suomessa – yhteisillä ehdoilla. Nykyään Perinteisen Jäsenkorjauksen opettajiakin on jo paljon enemmän kuin me seitsemän. Opetusta järjestetään halki koko Suomen.

Pyrimme yhdistyksenä kehittämään Perinteisen Jäsenkorjauksen koulutusta ajan vaatimusten mukaisesti. Huomiota kiinnitetään enemmän laadun kehittämiseen kuin oppilaiden määrän lisäämiseen. Yhdistystoiminnastamme voit lukea lisää Perinteinen Jäsenkorjaus ry:n verkkosivustolta.