Onnistumisen sietämätön keveys

Satu Virtanen valmistui Perinteiseksi Jäsenkorjaajaksi vuoden 2015 lopulla. Satu käsitteli päättötyössään jäsenkorjausta osana kokonaisvaltaista kehon hyvinvoinnista huolehtimista – yhdessä hieronnan, ruokavalion ja kuppauksen kanssa. Alla Satun päättötyö.

Erään asiakkaan onnellinen alku

Kyseisessä tapauksessa asiakas, sanotaan häntä vaikka Timoksi, alkoi käymään luonani hieronnassa kesällä 2014. Timolla oli painoa reippaasti yli 150 kg, ja hän selkeästi kärsi niin fyysisesti kuin henkisestikin asiasta. Kuten yleensä, asiakkaan kanssa jutusteltiin niitä näitä, ja sainkin Timon luottamaan itseeni ja mikä parasta kyselemään terveyteen liittyvistä asioista. Asiaa oli helppoa lähteä mututuntuman pohjalta alustamaan, sillä olin itse juuri pudottanut 20kg. Keskustelimme liikunnasta ja ruokavaliosta hieronnan lomassa.

Timo innostuikin raejuuston syömisestä niinkin paljon, että laihdutti heti alkuunsa 20kg. Tämä oli saavutettu jo syksyllä myös vesiliikunnan ko. projektia tukien.

Syyskuussa tein hänelle ensimmäisen kuppauksen, josta Timo olikin neuvotellut lääkärinsä kanssa verenpainelääkkeiden vuoksi. Lääkäri suositteli jättämään kuppauspäivänä lääkkeet kokonaan pois. Odotettu tulos saavutettiin ja verenpaine laski ja pysyi matalalla, muttei vielä riittävästi. Sovimme tammikuulle jo uuden ajan kuppaukseen. Väsymys sekä univaikeudet helpottivat välittömästi.

Liikuntakärpäsen puraisemana ja painon jatkaen laskuaan sattui pieni kömmähdys metsässä ja hän halusikin kokeilla jäsenkorjausta. Varasimme ajan koko kehon huoltoon ja aihetta olikin. Jaloissa oli lukuisia lukkoja ja sain kuin sainkin myös lonkan aukeamaan sekä jalkojen asennot hyvälle mallille. Säryt oli siis selätetty ja liikkuminen siis jatkui.

Tammikuussa oli toisen kuppauksen vuoro ja kaikki sujui niin kuin kuuluikin. Timolla oli aivan erinomainen olo kunnes seuraavana iltana huono olo alkoi ja verenpaine laski laskemistaan. Sairaalan päivystyksessä oli lääkäri todennut että jatkamme kuppauksella ja jätämme verenpaine lääkityksen kokonaan pois.

Seuraavaksi jäivät kolesterolilääkitys ja insuliini. Painoa on nyt Timolla pudonnut 65kg ja terveellinen elämänasenne on astunut ovesta sisälle. Olen hyvin ylpeä siitä että asiakas motivoitui ja kuunteli ohjeitani saaden näin hyvän olon itselleen.

Valmistuin hierojaksi 2004 ja ajattelin, kuinka ihanaa on saada auttaa ihmisiä, kun kädenjäljen näkee saman tien. Asiakas voi paremmin ja pääsee liikkeelle.

Valmistuin kuppariksi 2006 ja ajattelin, kuinka kuppaus tukee hyvin oppimiani taitoja hierojana. Asiakas voi paremmin tuntee olonsa kevyeksi ja energiseksi.

Lähdin opiskelemaan jäsenkorjausta takki auki tietämättä mitä en oikeasti vielä tiennyt. Sain itsekin puhtia elämään, laihduin 20kg, tein ruokaremontin ja aloitin liikunnan.

Asiakas voi siis paremmin, on energisempi, motivoituneempi eikä näytä enää pisan kaltevalta tornilta.

Oppia ikä kaikki. 80v. olen ehkä valmis ja voin laittaa takin kiinni.
-Satu Virtanen